Spencer

Spencer ★★★★

Venice Film Festival 2021

I absolutely was floored by Spencer. Kristen Stewart delivers her own Diana perfectly and gives a touching performance. She and Pablo Larraín convinced me, and I can't wait to watch it again.

The music by Jonny Greenwood is a whole another level, and the cinematography captures the English countryside beautifully.

The narrative follows those 3 days during Christmas when Diana decides she has enough and wants to break free from the royal family's strick and ridiculous rules, we witness how everyone wants to take control over her life when she only wants to spend some quality time with her sons.

The screenwriter, Steven Knight uses an unnecessary reference to Anne Boleyn, and in the dialogues they really want to make sure that the audience gets what they're trying to say. Sometimes less is more, but overall it's not a big distraction.

In Hungarian:
Egy igazi tragédia fabulája – írják ki a film elején. Diana végzete abban a pillanatban megpecsételődött, hogy igent mondott Károlynak. Reményekkel telve és szerelmes szemekkel tekintett a jövőbe; a boldog évek képei, az évtized esküvőjétől a gyerekek születésén keresztül egészen a karitatív tevékenységig a kollektív emlékezet részei, ahogyan a boldogtalan évek is: Károly nem titkolt viszonya Camillával, a válás, és a szörnyű autóbaleset. A Spencer azonban nem törekszik arra, hogy felmondja az életrajzot, Diana vívódása van a középpontban, és az ünnepelt hercegnő helyett az érző ember jelenik meg.

dunszt.sk/2021/09/11/osszetort-almok-es-szep-remenyek/

Block or Report

Dalma liked these reviews