Favorite films

Don’t forget to select your favorite films!

Recent activity

All
 • I Am Lisa

 • The Bad Guys

  ★★★½

 • Animal Attraction

  ★★½

 • For Gunter’s Eyes Only

  ★★★

Pinned reviews

More
 • The Bad Guys

  The Bad Guys

  ★★★½

  "Ondanks zijn voorspelbaarheid is ‘The Bad Guys’ een vermakelijke, mooi gemaakte animatiefilm die dankzij de sterke stemmencast, visuele humor en fraaie stilering ruim boven de middelmaat uitsteekt. In een tijd waarin de ene sequel na de andere remake de bioscoopzalen in worden geslingerd, is deze DreamWorks-productie origineel en eigengereid. Gelukkig heeft Aaron Blabey nóg veertien ‘Bad Guys’-novelles gemaakt, dus laat deel twee maar vast komen."

  cinemagazine.nl/de-bad-guys-the-bad-guys-2022-recensie/

 • Lunana: A Yak in the Classroom

  Lunana: A Yak in the Classroom

  ★★★½

  "De clash tussen moderne levensstijlen en ouderwetse tradities wordt niet te zwaar gebracht. Sterker nog, zo nu en dan werkt ‘Lunana’ goed op de lachspieren. Wanneer Ugyen leert hoe hij vuur moet maken met de uitwerpselen van een yak, een Aziatische rundersoort, regelen zijn nieuwe dorpsgenoten dat er een exemplaar in zijn klaslokaal komt te staan. Andersom leert de onderwijzer zijn leerlingen over de genoegens van het tandenpoetsen. Het levert komische beelden op, juist doordat er zo met die tegenstellingen…

Recent reviews

More

Popular reviews

More
 • Admiral

  Admiral

  ★★

  "Stilistisch komt ‘Michiel de Ruyter’ heroïsch over, maar daardoor ook erg gemaakt. Dit is geen oprechte vertelling, maar een gekleurde, kritiekloze en overdreven chauvinistische constructie van een waargebeurd verleden. ‘Michiel de Ruyter’ is een eenzijdige en matig uitgevoerde geschiedenisles. Zonde…"

 • Under the Skin

  Under the Skin

  ★★★★

  "De visuele kwaliteit van Glazers werk, die evengoed in een videoclip van Radiohead als een Sony-commercial kan worden gevonden, is betoverend.

  Zoals telkens blijkt in de even scherpe als bedwelmende scènes waarin de geprooide mannen naakt achter Johansson aan een bad met zwarte vloeistof inlopen. Het shot van een autorit bij duisternis, waarbij de kijker het gezicht van bestuurder Johansson ziet opgenomen in de reflectie van de voorruit, vraagt op zich al om een kunstexpositie. De overgang naar de Schotse…