Aprilia Ayu Sofiana

Aprilia Ayu Sofiana

Oh to be Anna Karina being the ultimate cinematic French girlfriend.

Favorite films

  • La La Land
  • Breakfast at Tiffany's
  • Scent of a Woman
  • The Umbrellas of Cherbourg

Recent activity

All
  • The Secret World of Arrietty

    ★★★★½

  • From Up on Poppy Hill

    ★★★★

  • When Marnie Was There

    ★★★★★

  • Charlie and the Chocolate Factory

    ★★★½

Recent reviews

More
  • Beauty and the Dogs

    Beauty and the Dogs

    ★★★★½

    Selama nonton film ini tahan nafas, takut. Gak nyaman. Bukan film horor tapi bikin takut.

    The atmosphere. Merasakan jadi Mariam, feeling uncomfortable in how people looking at her, judging over how she dressed up. Kayak orang-orang menilai, "oh pantes they raped you, orang kamu pake bajunya gak senonoh", kira-kira gitu kalau yang ngucap mulut jahat dan rewel.

    Represent a woman, and directed by a woman. Nih baru menyentil realita, dan seolah there was no place for women to be safe. Dan mempertanyakan kredibilitas peran si penegak hukum yang gak friendly ke korban, demi image institusinya.

    Hadeh. Mad but make it fancy, haaadeeech.

  • Gone Girl

    Gone Girl

    ★★★★★

    Neil Patrick Harris stole the attention, so sorry I still associate him with:

    Wait for it!
    Suited up, Ted!
    Have you met Ted?

Popular reviews

More
  • If Anything Happens I Love You

    If Anything Happens I Love You

    ★★★★½

    the most emotional short movie without any conversation in it is really put a heartbreak on another level of sad.

  • The Call

    The Call

    ★★★½

    45 menit pertama aku mikir bakal 'wow they both can be best best friends', sampai akhirnya ke menit-menit pas Young-sook tau takdir masa depannya langsung buyar.

    Ketika nonton ini langsung ke-recall series Hulu 11.22.63, entah kayak cocoklogi personalku aja. Tapi pointnya hampir serupa, kedua tontonan ini berusaha mengubah yang udah terjadi di masa lalu, berharap di masa depan everything would be ok, turns out jauh dari yang diharapkan. Bedanya memang yang satu time traveller, yang satu berhubungan lewat telefon.

    Yang…